dissabte, 28 de setembre del 2013

Presentació llibre: Dissidències. Història i Cultura Obrera a la Mallorca contemporània

Bon vespre amigues i amics, 
Us remetem el següent missatge que ens han enviat els companys i companyes del Grup d'Estudis Llibertaris Els Oblidats: 

Presentació del llibre ‘Dissidències. Història i Cultura Obrera a la Mallorca contemporània’ a càrrec dels autors, el Grup d’Estudis Llibertaris Els Oblidats.
Edita: Transitant, llibres i línies de fuga, i Grup d’Estudis Llibertaris Els Oblidats.

Divendres, 4 d'octubre a les 18 hores, local Ecoxarxa (Palma)


La història dels dissidents, la història robada, la que no surt als llibres, la d’aquells homes i dones que s’organitzaren, que lluitaren, que intentaren viure una vida millor i, sobretot, crear un futur millor. Unes històries que foren recuperades a les pàgines del periòdic Cultura Obrera en la seva darrera època i que mereixien ser agrupades i posades a l’abast de qui les vulgui llegir o rellegir.

I per exemplificar més si cal el bon fer dels protagonistes de les històries aquí descrites, s’inclouen tota una sèrie de textos que originàriament foren escrits per militants mallorquins i publicats en mitjans de comunicació propis, ja sigui al Cultura Obrera, El Rayo, La Revolución Social, El Obrero, Acció Directa i un llarg etcètera de publicacions de contrainformació i reflexió que varen veure la llum al llarg del segles XIX i XX. Textos que testimonien que al llarg dels més de 140 anys de dissidències, Mallorca no ha estat una excepció i no ha viscut al marge. Ans al contrari, els esforços i les seves lluites sindicals, socials i culturals, dels mallorquins i mallorquines i la seva creació literària no són gens menyspreables.

+info
http://www.elsoblidats.org/

+Fira
I Fira del Llibre Anarquista de Mallorca
https://firallibreanarquistamallorca.noblogs.org/

+event a facebook
https://www.facebook.com/events/414751315293128/414987485269511/?notif_t=plan_mall_activity


Salut!!

Memòria de Mallorca