divendres, 25 d’abril del 2014

L’Ajuntament de Ciutadella oferirà, el 30 de maig, un acte institucional en el centenari del naixement del doctor Ignasi Ponsetí, el metge que curava fillets


http://menorca.info/menorca/cultura/2014/480706/tribut-cientific-universal.html



Tribut al científic universal

L’Ajuntament de Ciutadella oferirà, el 30 de maig, un acte institucional en el centenari del naixement del doctor Ignasi Ponsetí, el metge que curava fillets

 | 22/04/2014
1
Visto 136 veces
 

Josep Portella i la regidora de Cultura, Auxiliadora Pons, amb les dues edicions de la biografia

22-04-2014
| Gemma Andreu
L’Ajuntament de Ciutadella vol homenatjar i rescatar de l’oblit la figura del doctor Ignasi Ponsetí Vives, traumatòleg de projecció internacional nascut a Ciutadella 1914 i mort el 2009 a Iowa. Amb motiu de la celebració enguany del centenari del seu neixament, la regidora de Cultura, Auxiliadora Pons, anuncia l’organització d’un acte institucional en la seva memòria que es celebrarà el proper 30 de maig, a les 20 hores.


Conferències i placa

Durant l’acte, el doctor Gerardo Gómez, traumatòleg de l’hospital Mateu Orfila i estudiós de l’obra científica d’Ignasi Ponsetí, parlarà sobre la seva aportació mèdica i la creació del Métode Ponsetí, un tractament no invassiu pels peus bots que ha arrelat arreu del món. Per la seva part, l’historiador Josep Portella, realitzarà un repàs a la seva biografia, els orígens familiars i la relació amb Ciutadella. Portella és l’autor d’«Ignasi Ponsetí Vives. El metge que curava fillets» la primera biografia no anglesa del metge. Aquest llibre s’ha publicat en la col·lecció Llibres d’Exilis, tenint en compte que va ser un metge republicà que s’exilià a França i Mèxic i s’establí als Estats Units, així com se n’ha fet una edició institucional amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ciutadella i el Col·legi de Metges de Balears, que el regalarà als llicenciats d’enguany.

Durant l’acte del 30 de maig també es farà la projecció d’un DVD de la Universitat d’Iowa sobre el Mètode Ponsetí de tractament dels peus bots. També Don Schurr donarà una escultura de les mans de Ponsetí que l’Ajuntament ubicarà a un lloc públic, com també s’instal·larà una placa a on va néixer, on ara hi ha l’estanc Balada al carrer de Maó.