dimecres, 24 de setembre del 2014

Xerrada del president de l'ICTJ a Barcelona



Apreciat Jordi,

El meu nom és Marta Martínez i treballo per al Centre Internacional per a la Justícia Transicional. La Clara Ramírez Barat m’ha passat el teu contacte.

T’escric perquè el proper dimarts dia 30 de setembre el president de l’ICTJ , David Tolbert, donarà una xerrada sobre justícia transicional a Barcelona i ens agradaria molt que vinguessis. Tolbert parlarà sobre els crims del franquisme i la impunitat que els envolta, així com dels mecanismes no judicials de recerca de la veritat, com comissions de la veritat, que poden ser útils en contextos on la impunitat està molt assentada i fins i tot es considera una garantia d’estabilitat.

David Tolbert és un dels experts amb major reconeixement internacional en matèria de justícia transicional i drets humans. Al llarg de la seva carrera, Tolbert ha treballat per aconseguir justícia i el reconeixement dels drets de les víctimes d’alguns dels conflictes més violents de les darreres dècades, com la guerra dels Balcans,el règim dels khmers rojos a Cambodja o la guerra civil del Líban. Com a president de l’ICTJ, actualment assessora processos de transició com el de Tunísia o negociacions de pau com les de Colòmbia.

A continuació pots llegir més informació sobre la xerrada i sobre la biografia de David Tolbert: http://memorialdemocratic.gencat.cat/ca/0140930_Conferencia_David_Tolbert

Esperem poder comptar amb la teva presència a la xerrada. També t’agrairíem molt si ens pogués posar en contacte amb altres persones que cregui que poden estar interessades a assistir a la xerrada, i si poguessis difondre la informació a través de les xarxes socials.

Moltes gràcies i salutacions,