divendres, 13 de novembre del 2015

ELS ÚLTIMS AFUSELLATS DEL FRANQUISME I LA QUERELLA ARGENTINA A TORREDEMBARRA (Tarragona).


http://xarxaquerellarcontrafranquismo.blogspot.com.es/2015/11/els-ultims-afusellats-del-franquisme-i.html


miércoles, 11 de noviembre de 2015



En un acte organitzat per la CUP, ERC i ICV-EUiA es va projectar el documental "Septiembre del 75" dins del cicle de Memòria Històrica i republicanisme que han iniciat i que tindrà continuitat en els propers mesos. Després es va donar pas a un col·loqui conduït pel company Felipe Moreno que va parlar com a represaliat del franquisme l'any 75 i com querellant a l'Argentina. 


El públic es va mostrar molt interessat i participatiu fent una connexió entre aquells fets i el moment actual, denunciant com no ens hem deslligat del sistema franquista que és la llavor del nostre dèficit democràtic. En aquest context el company Felipe va exposar la importància de la querella més enllà del seu àmbit natural que és el judicial, dient que és cabdal la denúncia i la lluita per la veritat, la justícia i la reparació. Va explicar quin ha estat el recorregut de la Causa oberta a l'Argentina fins a les declaracions fetes a Catalunya en seu judicial aquest estiu i ha animat a participar-hi en aquest procés, tot donant suport des de les diferents institucions i com a particulars. Aquest suport social és molt important, per això vam recollir més signatures d'adhesió que aviat enviarem a l'Argentina.


Gràcies a totes i tots els participants i aquells que han fet possible aquest acte de Memòria, recordatori indispensable per fer futur.